Events

Tillbaka

Historiska eventet 2024: Mekanik

Generell översikt

När du först öppnar eventfönstret blir du ombedd att genomföra guiden. När du har lärt dig att strida kan du starta en ny strid. Varje stridsserie består av 7 fiendedueller, följt av en formidabel Boss. Både du och din fiende representeras av kort i din kortlek. I varje möte kommer ditt kort att duellera med fiendens kort. Alla karaktärskort tillhör en specifik fraktion som påverkar hur mycket skada de kan ge en fiende och hur mycket skada fienden kan tilldela dem. Skadan beror också på hur starkt själva kortet är, men mer om det senare.

Innan du går in i din första strid måste du först välja en svårighetsgrad . Ju svårare svårighet, desto större belöningar om du vinner! Du kan välja mellan lätt, medel eller svår kortlek. Varje svårighet representeras av en annan historisk figur som också är den Boss du måste besegra i slutet av striden. I det här skedet kan du också se korten din kortlek kommer att innehålla genom att klicka på frågetecknets symbol i det övre högra hörnet av kortlekstillgången.

En annan sak du behöver veta innan du dyker in i striderna är evenemangets valutor : Stridsmynt och Biljetter.

Använd Stridsmynt för att hjälpa dig i striderna: fylla på hälsa, köpa förmågekort eller dra nya kort.

Slutför eventuppdrag för att få dem eller köp ännu fler med diamanter!

Använd biljetter för att starta en strid. Biljetterna fylls på med tiden, men du kan alltid få mer för Diamanter.

När du har valt din kortlek, klicka på knappen 'Start strid' för att spendera en biljett och börja dina strider!

I striden
Både du och fienden har din egen "hörna" med hälsostatistik. Väl i stridsfönstret kommer du att se att båda sidor har en Hälsomätare i form av ett hjärta på båda sidor om eventfönstret. Tänk på att din Hälsomätare representerar din totala hälsopoäng under hela striden. Å andra sidan representerar fiendens hälsomätare nivån för fiendekortet du för närvarande duellerar.

När du spelar, se till att övervaka din hälsa. Om det tar slut kommer du att förlora hela striden och gå miste om belöningar från kort du inte har kommit fram till ännu. För att göra det enklare har vi lagt till en varning för låg hälsa . Om du stöter på en situation där fiendens kort är säker på att sjunka din hälsa under noll, kommer hälsomätaren att börja blinka och uppmanar dig att fylla på, vilket du kan göra genom att klicka på plustecknet bredvid. Att fylla på hälsa kostar Stridsmynt.

Varje gång du duellerar ett fiendekort kommer kortet du använde att tas bort från din kortlek oavsett stridens utgång. Att få slut på kort är ett annat sätt att förlora en strid, så se till att kontrollera hur många du har och hur troligt det är att de kommer till användning i framtiden.

I ditt hörn kan du se kort i din nuvarande kortlek genom att klicka på den här knappen precis under den. Att känna till dina kort hjälper dig att navigera i striden och planera bättre drag.

Om du skulle behöva referera till några aspekter av mekanikern kan du göra det i stridsguiden - knappen längst ner till vänster i fönstret.

När du kämpar kommer du att belönas för varje framgångsrikt besegrade kort . Du kan se belöningarna direkt under fiendens kort. Belöningar kan t.ex. vara: framstegspoäng för storpriser, belöningskistor och förmågekort. Fortsätt läsa den här artikeln för att lära dig mer om det senare.

Dra nytt
Du kommer oundvikligen att hamna i en situation när ett kort du har till hands inte kommer att vara det bästa valet för att bekämpa fiendens kort du har stött på. Använd i sådana fall funktionen Dra nytt. Klicka på den knappen under ditt kort och spelet kommer att ge dig tre val du kan varva mellan tills du hittar det kort du gillar.

Klicka på Välj för att välja kortet och gå in i striden igen.

Om inget av de föreslagna alternativen fungerar för dig klickar du på Dra nytt igen. Varje ny omdragning kommer att kosta dig Stridsmynt och erbjuda dig nya kort från din kortlek.

Låt oss nu dyka in i detaljer.

Korten

Karaktärskort och fraktioner
Din framgång i striderna definieras av hur du spelar dina kort. På alla karaktärskort hittar du en indikation på deras fraktion, skadeomfång och fraktionsbonusen.

Resultatet av varje strid kommer att påverkas av kortets fraktion på båda sidor. Se det ungefär som sten-sax-påse:

Geni
 Överlista Mästarna! (Bonusattack mot Mästarkort)
 Mästare
 Övermannar befälhavare! (Bonusattack mot Befälhavarekort)
 Befälhavare
 Utmanövrerar Genier! (Bonusattack mot Genikort)
 Manipulatorer
 Ingen kan gissa deras plan! (Ingen fraktionsbonus. Ingen annan fraktion har heller bonus mot Manipulators)

Du kan alltid kolla denna kom-ihåg-bild i spelet, eftersom det visas i mitten av stridsfönstret.

Dessutom kommer alla karaktärskort att indikera om de har en bonus eller en nackdel mot fienden. Om ditt kort har en bonus kommer du att se ett grönt plustecken på det. Om inte, ett rött minustecken.

Ditt kort har en rad skador det kan göra, plus att varje kort har en bonus mot en viss typ (förutom Manipulator-kort). När du klickar på "Strid" kommer du att dela ut skada på din fiendes hälsa motsvarande skadeomfånget för ditt valda kort, plus eventuella bonusar du har mot den korttypen. Till exempel, om ditt kort kan ge 4-6 i skada, kommer spelet att slumpmässigt välja ett värde mellan 4 och 6 som dras av från fienden, plus eventuell skadebonus från din korttyp! Men fienden kommer också att attackera dig, så se till att kontrollera att fienden inte kan tömma all din hälsa i en träff, annars kan du bli besegrad!

Förmågekort

Förmågaskort kan vända utvecklingen av varje strid. Då och då kommer du att kunna vinna ett förmågaskort i striden. Ability Cards är unika kort som inte har en fraktions- eller skadestatistik utan ger en speciell effekt, som att tömma fiendens hälsa, dela ut ett visst antal skador, etc. När du använder Ability Cards är du skyddad från fiendens skada. Håll utkik efter den här symbolen under fiendens kort för att känna igen strider som ger dig förmågaskort.

När du väl har besegrat en sådan fiende kommer du att kunna välja förmågekort i kortbutiken som öppnas. Ett gratis förmågekort är garanterat, eftersom du kan samla det som belöning för din segerrika strid. Du kan dock få mer med Stridsmynt så du är beredd på alla situationer som framtida dueller kan ställa till med dig! Valet av kort i butiken beror på stridssvårigheten och din förhandlingskraft .

Förhandlingskraften representeras av denna symbol som du kommer att se i olika applikationer under evenemanget.

Denna kraft ger dig ytterligare en fördel mot dina fiender. Ju mer du har, desto högre är sannolikheten att få ett av följande mäktiga förmågekort som kan förvandla vilken strid som helst till en promenad i parken:

• Lönnmord: En dödlig kraft som omedelbart eliminerar en fiende från spel.
  • Storbyte: Ger spelare 3x framstegspoäng (FS-poäng) med kistbelöningar.
  • Storbonus: Ger omedelbara FS-poäng till spelare.
  • Storliga: Ett snabbspår till Ligapoäng som påskyndar dina framsteg i tävlingen.
  • Förstärkningar : Stärker din kortlek genom att lägga till 3 kraftkort, vilket förbättrar dina strategiska alternativ och motståndskraft i strider.
Du kan få förhandlingskraft från raden med eventpriserna och via specifika motståndarutmaningar.

Välj språk